Tuimelschakelaars - de duidelijke keuze om in één oogopslag te werken

  26-02-2019

Soms is groter echt beter. Wanneer je de juiste schakelaar voor de klus kiest, hebben schakelaars zeker formaat aan hun kant.

Tuimelschakelaars hebben meestal een grotere footprint - wat een probleem kan zijn als de ruimte krap is. Maar hun formaat maakt aanpassing eenvoudig - pictogrammen kunnen hun functie duidelijk laten zien en achtergrondverlichting kan in een oogopslag laten zien of ze aan of uit zijn.

De andere optie - een kleinere tuimelschakelaar - biedt minder opties voor tegenlicht, geen ruimte voor labels op de schakelaar zelf en meer precisie-aandacht bij het schakelen.

Tuimelschakelaars zijn gemakkelijk te zien, moeilijk per ongeluk te kloppen en eenvoudig te bedienen, schakelen met slechts een lichte druk van een vinger.

Het perfecte voorbeeld is de 1635 éénpolige wipschakelaar van Marquardt. Vereist een 28,0 x 13,0 mm apparaatuitschakeling voor installatie, vergeleken met 12 mm per enkele weg voor een enkelpolige tuimelschakelaar, het is veel groter.

Maar met een zijde mat bedrukbaar oppervlak en opties voor verlichting, het is een krachtige schakelaar die gemakkelijk kan worden gezien en aangepast. De foto - die niet op schaal is - toont het verschil in ruimte voor woorden of pictogrammen tussen de rocker en een standaard-schakelaar.

Rockers-schakelaars werken een beetje als een wip op een speelplaats voor kinderen - heen en weer schommelen op een draaipunt. Druk op één kant om deze in te drukken en de andere kant van de schakelaar is omhoog. De meeste rockers zijn ontworpen voor circuits met lage stroomsterkte, dus zijn perfect voor auto-bedieningselementen.

Voor het besturen van mistlichten, elektrische deurslotschakelaars, ontbladering van het achterscherm en alarmlichten, zijn wipschakelaars een gebruikelijke keuze. Door hun formaat zijn ze gemakkelijk te bedienen en houden ze de weg in de gaten.

Tuimelschakelaars zijn zelfs te vinden op vrijwel alle auto's die nu uit de productielijn komen.

Tientallen jaren ervaring in de automobielindustrie maakt van Marquardt een voorkeursleverancier voor voertuigfabrikanten over de hele wereld - van de luxe passagierssector tot de aanbieder van militaire voertuigen.
Marquardt heeft veel ervaring met het ontwerpen van auto-onderdelen - het ontwikkelen van positioneringselementen voor elektrische cabrioletdaken, kapvergrendelingen en stoelen.

Het bedrijf gelooft niet in stilstand. Na in 2008 op de Indiase markt te zijn verhuisd en schakelaars te leveren aan fabrikanten van bedrijfsvoertuigen, begon het over enkele jaren contact op te nemen met fabrikanten van personenauto's en uiteindelijk vestigde het zich een paar jaar geleden in Mumbai.

Als een innovatief bedrijf blijven ze investeren in de toekomst van transport: e-bikes en batterijbeheersystemen ontwikkelen voor de nieuwe markt van elektrische voertuigen. Marquardt houdt zichzelf aan het hoofd van de curve als het erom gaat de wereld in beweging te houden.

Bezoek voor een reeks Marquardt-schakelaars onze website http://nexuscomponents.co.uk/Search/?q=marquardt+rocker


Foto door Pietro De Grandi op Unsplash